Framtidstro
När man ska välja gymnasium är det viktigt att man väljer med hjärtat utifrån intressen och vad man vill göra med sin framtid.

Den som väljer Kungsgård kommer till en skola där vi tror på framtiden eftersom vi har lärt oss att bästa sättet att möta framtiden är att vara med och skapa den. Vi tror på alla människors inneboende kraft att genom medvetna val nå sina mål. Vi tror på att allt är möjligt och vi är säkra på att alla vill forma sin egen framtid.

Vår uppgift är att skapa förutsättningar så att alla elever når sina mål. Tillsammans skapar vi en framtid och karriär inom ekonomi, juridik, handel, hantverk och företagande.
Det har vi gjort sedan 1915

Attraktionskraft
Vi är Norrköpings första ekonomi- handels- och hantverksskola och vår tradition ger oss tryggheten att vara den bästa vägen till en framtid och karriär.

Vi vet av erfarenhet vad som krävs av en riktig skola. Därför har våra lärare hög kompetens och lång erfarenhet.
På Kungsgård är datorn ett naturligt arbetsredskap för en kreativ och verklighetsnära arbetsmiljö, därför har eleverna på våra nationella program egen Macbook Pro under studietiden. Det finns även ett välutrustat bibliotek, stor matsal, idrottshall med gym och spinninglokal, aula, skolsköterska, kurator, karriärvägledare och sist men inte minst ett nytt fräscht café.

Kreativitet, entreprenörskap, mod och glädje är våra ledord och för oss är det både självklart och nödvändigt att ta in verkligheten i skolan. Därför driver alla elever UF-företag under tredje året. Under åren har vi byggt upp ett omfattande nätverk både på hemmaplan och internationellt och våra personliga kontakter hjälper oss i utbildningen, med exempelvis arbetsplatsförlagt lärande (APL), praktikplatser, rådgivare åt UF-företag och mentorer. Detta ger eleverna möjlighet att skapa ett eget nätverk redan under gymnasietiden.

När eleverna på Kungsgård tar studenten känner de att alla vägar ligger öppna. Oavsett de väljer att börja jobba eller fortsätta plugga har de kommit en bra bit på väg mot sina mål och sin karriär.
Det kallar vi attraktionskraft.

Under länken Utbildningar hittar du alla våra program
– kvalificerade utbildningar som ger en bra skjuts mot framtid och karriär.